Ingredienser
4 Personer
Scrambled eggs
- 6 æg
- 1 tsk. salt
- peber
- 4 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 4 forårsløg
- 2 tsk. olivenolie
- 100 g serranoskinke eller anden lufttørret skinke
Tomatsalsa
- 3 tomater
- 2 forårsløg
- 1 tsk. syltet jalapeno chili
- salt
Mangosmoothies
- 1 stor mango
- 4 dl friskpresset appelsinsaft eller -juice
- 2 dl isterninger
- evt. 4 limeskiver og frisk mynte
Tilbehør
- 6 skiver ristede fuldkornssandwichbrød skåret i trekanter, 300 g
- evt. syltede jalapeno chili eller tabasco sauce
Del og print opskriften
Tilberedning
Scrambled eggs
Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt og peber. Skræl og riv gulerødderne på råkostjern. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Snit forårsløgene.
Varm olien op på en slip let-pande. Svits gulerødder, peberfrugt og forårsløg i 2-3 minutter. Tag lidt grønsager fra til pynt. Hæld æggemassen over grønsagerne og vend det rundt, til æggene er stegt, ca. 5 minutter. Fordel scrambled eggs i 4 skåle eller tallerkner og pynt med resten af grønsagerne.
Tomatsalsa
Rist de hele tomater og den hvide del af forårsløgene på en tør pande, til de får lidt farve. Afkøl grønsagerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i en blender eller minihakker. Tilsæt jalapeno og kør, til salsaen er jævn. Smag den til med salt og anret den i en skål med fintsnittet drys af den grønne del af forårsløget.
Mangosmoothies
Skræl mangoen, og fjern stenen. Skær kødet ud i mindre stykker. Kom appelsinjuice og mangokød i en blender sammen med isterninger, og blend det ensartet. Servér smoothiene i glas. Pynt evt. med en limeskive og mynte.
Servér æggene med serranoskinke, tomatsalsa og ristet brød. Drik mangosmoothie til.
Frugt og grønt*
Ca. 391 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2210 KJKulhydrat
70 gFedt
18 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet