Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt honning, og rør kikærtemel i væsken sammen med salt. Ælt nu gradvist hvid fuldkornshvede i dejen, og rør i ca. 10 min. på en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time. Hæld dejen over i en smurt form, som tåler at komme i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad brødet hæve, mens ovnen bliver varm. Pensl med olivenolie, og fordel krydderurter på dejen. Drys med flagesalt, og bag brødet i ca. 20 min., til det er gyldent.
Ingredienser
4 Personer
Brød
- 2 ½ dl vand
- 50 g gær
- 1 tsk. flydende honning
- 1 tsk. fint salt
- 150 g kikærtemel
- Ca. 200 g hvid fuldkornshvede
Topping
- Friske krydderurter, som tåler varme, fx timian og rosmarin
- ½ spsk. olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
Del og print opskriften
Energifordeling*
800 KJ
(200 kcal)
Kulhydrat
32 gProtein
6 gFedt
2 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. 100 g