Forside > Sundhed > Opskrifter > Hjemmebagte mini knækbrød
Snacks

Hjemmebagte mini knækbrød

Ingredienser

4 Personer

  • 1.5 dl koldt vand
  • 5 g gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 75 g rugmel
  • 125 g hvedemel
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    16 stk.

    Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt, og rør først rugmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig.

    Rul dejen ud til en tykkelse på 2 mm. Udstik dejen med en udstikker, ca. 10 cm diameter, og læg dejen på en bageplade med bagepapir. Udstik evt. et lille hul i midten af hvert knækbrød.

    Pensl med vand og bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Afkøl knækbrødene på en bagerist.

    Energifordeling*

    200 KJ
    (50 kcal)

    Kulhydrat

    10 g

    Fedt

    1 g

    Kostfibre

    1 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet