Forside > Sundhed > Opskrifter > Granola-snackbar
Hjerteliv 2023 3 Snacks

Granola-snackbar

Kom havregryn på en tør pande og rist, til de dufter en smule og får lidt farve. Kom havregrynene i en skål. Kom mandler, solsikkefrø og græskarkerner på panden og rist, til de bliver gyldne. Kom i skålen sammen med rosiner, hakkede abrikoser og flagesalt. Hak dadlerne, og kom dem i en minihakker eller blender med 2 spsk. koldt vand. Blend til en pasta. Kom dadelpasta og peanutbutter på panden, og smelt det sammen ved svag varme under omrøring i ca. 5 min. Vend pastaen og honning med de tørre ingredienser. Ælt massen sammen, og pres den ned i en form med bagepapir. Spred den godt ud i siderne, og glat overfladen – evt. med fugtige fingerspidser. Sæt formen på køl i min. 4 timer, hvorefter den skæres i skiver.

Ingredienser

20 Personer

  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 100 g mandler
  • 75 g solsikkekerner
  • 75 g græskarkerner
  • 50 g rosiner
  • 40 g tørrede abrikoser
  • ½ tsk. flagesalt
  • 225 g dadler uden sten
  • 100 g peanutbutter
  • 100 g flydende honning
  • Del og print opskriften

    Energifordeling*

    850 KJ
    (200 kcal)

    Kulhydrat

    21 g

    Protein

    6 g

    Fedt

    10 g

    Heraf mættet fedt

    1.5 g

    * pr. stk.