Forside > Sundhed > Opskrifter > Boller med spinat og tomat
Snacks

Boller med spinat og tomat

Ingredienser

4 Personer

Dej

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 150 g havregryn
  • 150 g durumhvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie

Fyld

  • 200 g frisk spinat
  • 250 g cherrytomater
  • 100 g reven mozzarella, 30+
  • salt og peber

Del og print opskriften

Tilberedning

Dej
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt havregryn, durumhvedemel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er sammenhængende, men også klistret lidt som en rugbrødsdej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter penslet godt med olivenolie.

Fyld
Rens og skyl spinaten. Damp den i det vand, som hænger ved. Skær tomaterne i kvarte.

Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 10 stykker, og form den så godt du kan til boller. Tryk bollerne let flade med hånden, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

Top bollerne med mozzarella, spinat og tomater, og krydr dem med salt og peber.

Bag brødene i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Energifordeling*

1000 KJ
(240 kcal)

Kulhydrat

36 g

Fedt

5 g

Heraf mættet fedt

1.6 g

Kostfibre

4 g

* pr. person, medmindre andet er angivet