Svampepaté

Ingredienser 4 Personer Svampepaté 50 g hasselnødder 300 g løg 500 g blandede svampe 1 spsk. olivenolie + pensling 2 dl kogte ris, bulgur, quinoa eller lignende (ca. 1 dl rå) 1 fed presset hvidløg 1 spsk. hakket frisk timian eller 2 tsk tørret 2 æg 1 dl skyr eller fromage frais 1½ tsk. salt […]

Squash pasta med spinat og porre

Tilberedning Hak løget. Pres hvidløget. Rens porrerne og skær dem i ringe. Hak dilden.Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg og porre et par minutter. Rør 1 dl mælk med majsstivelse. Kom resten af mælken i gryden til grøntsagerne og varm op. Rør jævningen i under omrøring og kog i ca. 2 […]

Spinatæggewrap med røget laks og sprøde grønsager

Tilberedning SpinatæggewrapRens spinat, skyl den godt, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Pisk æg med mælk, fuldkornshvedemel og spinat og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip-let-pande, og kom halvdelen af æggemassen på. Lad den sætte sig, skru […]

Smørrebrød med sild og porrecreme

Tilberedning Marinerede sildKlip sildene over på midten, og klip finnerne af. Skær hver filet i 3 skiver på skrå, og læg dem i et fad. Skær løget i skiver. Kog eddike, sukker, salt og peber op i en gryde. Kom løgskiverne i lagen og kog et par minutter, og hæld lagen over sildene. Sildene er […]

Sild med æblesalat og råsyltede rødløg

Ingredienser 4 Personer Råsyltede rødløg 2 rødløg 1 spsk. eddike ½ spsk. flydende honning 1 spsk. vand Æblesalat 2 æbler 1 lille rød chili saft af ½ citronsaft 1 bundt koriander (kan erstattes af karse) 4 skiver fuldkornsrugbrød 200 g marinerede sildefileter Tilberedning Råsyltede rødløgSkær løgene i tynde ringe fx på et mandolinjern. Rør eddike […]

Sildesalat med karry, bønner og kartoffel

Ingredienser 4 Personer 150 g kogte kartofler 150 g grønne bønner 1 rød chili 1 lille bundt persille 1 lille rødløg 2 dl skyr, fromage frais eller kvark 2 tsk. karry 200 g marinerede sild (drænet vægt) salt og peber Tilbehør 4 tykke skiver rugbrød, ca. 300 g Tilberedning Skær kartoflerne i små tern. Nip […]

Røget laks med peberrodscreme

Ingredienser 4 Personer Peberrodscreme 1 dl skyr eller kvark naturel 1 spsk. mayonnaise, fedtreduceret 3 spsk. revet peberrod salt og peber Røget laks 100 g røget laks i skiver Tilbehør 4 skiver fuldkornsrugbrød, 200 g 1 bundt dild Tilberedning PeberrodscremeRør skyr med mayonnaise og friskrevet peberrod. Smag cremen til med salt og peber. Røget laksSkær […]

Fuldkornsrugbrød

Ingredienser 4 Personer 250 g skårne rugkerner 2 dl kogende vand 2 dl hvidtøl 2 dl yoghurt naturel 0,1 % 10 g gær 1 spsk. sirup 2 tsk. fint salt 75 g hørfrø 75 g græskarkerner 75 g solsikkefrø 350 g rugmel ½ spsk. smagsneutral olie til at smøre formen med Tilberedning 1 rugbrød DAG […]

Rødbedehummus

Tilberedning RødbedehummusKom kikærterne i en skål med koldt vand og lad dem stå tildækket til næste dag.Skyl kikærterne rigtig godt og kom dem i en gryde med friskt vand og kog dem i ca. 35 min. Afdryp kikærterne og gem kogevandet. Skræl og riv rødbeden groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen med […]

Forårssalat med letsprængt mørbrad og rabarber

Ingredienser 4 Personer Letsprængt mørbrad 1 lille afpudset svinemørbrad ca. 350 g 1 tsk. salt 1 tsk. sukker 1 spsk. olivenolie Rabarber 300 g rensede rabarber 2 spsk. flydende honning Forårssalat ½ spidskål kål 1 radicchio 500 g grønne asparges 1½ spsk. olivenolie 1 spsk. eddike 2 tsk. grovkornet sennep 1 tsk. honning 30 g […]