Kyllingeboller i karry

Tilberedning KyllingebollerPil og riv løget groft. Rør kødet med salt, æg, løg, havregryn og mælk til en fars. Krydr med peber og lad farsen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 minutter. Bring en gryde med bouillonen i kog. Form farsen til små runde kødboller og kog dem i bouillonen. De er færdige, når de ligger […]

Kyllingeburger med romescosauce

Ingredienser 4 Personer Burgerboller (12 stk.) 25 g gær 5 dl lunkent vand 1 tsk. salt 200 g fuldkornskamutmel, groft speltmel eller grahamsmel 200 g durumhvedemel 300 g hvedemel (cirka) ½ dl mælk til pensling 2 spsk. sesamfrø Romescosauce 2 røde peberfrugter 25 g mandler 1 lille fed hvidløg 1spsk. olivenolie saft af en halv […]

Kyllingegullasch med mos

Tilberedning KyllingegullaschSkær kyllingelårene over i leddet. Hak løgene groft. Skær gulerødderne i tykke skiver og peberfrugterne i store tern. Brun kyllingen i olien i en stor gryde, først på skindsiden, bagefter på den anden side. Læg kyllingen på en tallerken. Svits grønsagerne i gryden. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, finthakket hvidløg og vand eller bouillon og […]

Kyllingelasagne

Ingredienser 4 Personer Fyld 1 squash 2 røde peberfrugter 100 g babyspinat 1 løg 250 g kyllingefilet uden skind og ben 1 spsk. olivenolie 2 fed hvidløg 2 dåser hakkede tomater 4 kviste frisk timian 1 tsk. salt peber Bechamelsauce 6 dl mælk 2 spsk. hvedemel ½ tsk. stødt muskatnød 50 g mozzarella 30+ ½ […]

Kyllingespyd med sommerslaw og grillede majs

Ingredienser 4 Personer Kyllingespyd 500 g kyllingefilet 1 tsk. oregano 1 tsk. tørret dild ½ tsk. salt 1 spsk. olivenolie saft af 1 citron Sommerslaw 1 lille spidskål ½ tsk. salt 1 tsk. sukker 1 fennikel 1 håndfuld løvstikke 2 dl yoghurt naturel, 1,5 % 1 spsk. mayonnaise, fedtreduceret 1 fed hvidløg peber Grillede majs […]

Kylling i salat med grønt

Ingredienser 4 Personer 200 g kyllingefilet uden skind og ben 5 dl bouillon til kogning 1 broccoli 250 g grønne asparges 100 g sukkerærter 1 bundt forårsløg ½ spsk. olivenolie 1 spsk. grøn karrypasta 1 fed hvidløg 2 spsk. friskrevet ingefær 1 spsk. sojasauce 1 lille icebergsalat eller anden salat, der kan deles i blade […]

Kylling i sur-sød sovs

Tilberedning Sur-sød sovsRør majsstivelse, eddike, soja, sukker, tomatpuré og vand sammen i en lille gryde. Kog saucen op under omrøring, til sovsen tykner. Tag gryden af varmen. KyllingSkær kyllingekødet i stimler. Del broccoli i små buketter. Skær peberfrugt i strimler, ananas i tern og forårsløg i skiver. Varm halvdelen af olien på en pande og […]

Kylling med græskar og peberfrugter i thai-kokossauce

Ingredienser 4 Personer 4 kyllingefilter, ca. 450 g 1 lille hokkaidogræskar 2 røde peberfrugter 1 spsk. raps- eller olivenolie 1-2 spsk. rød thai-karrypasta 1 dåse kokosmælk light 2 dl hønsebouillon ½ tsk. salt eller 2 tsk. fiskesauce 1 tsk. sukker 1 limefrugt 1 bundt forårsløg Tilbehør 4 dl brune jasminris (320 g) Tilberedning Skær kyllingefileterne […]

Julesalat med rødkål og appelsin

Ingredienser 4 Personer Julesalat med rødkål og appelsin 2 x julesalat ¼ rødkål, ca. 300 g ¼ tsk. salt ¼ tsk. sukker 1 appelsin 20 g soltørrede tranebær 1 rødløg 1 spsk. balsamicoeddike 1 spsk. olivenolie Tilberedning Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler.Fjern stok og de yderste blade af […]

Jordskoksuppe med æbler og sprøde kartoffelbrød

Ingredienser 4 Personer Jordskoksuppe 1 løg 750 g jordskokker 2 æbler 1 spsk. olivenolie 2 fed hvidløg 4 kviste rosmarin 1 l grøntsagsbouillon 2 æbler salt og peber frisk timian Kartoffelbrød 4 skiver fuldkornshvedebrød 100 g revet ost 30+ 4 store kartofler 1 spsk. olivenolie salt og peber 2 kviste rosmarin Tilberedning JordskoksuppeHak løget fint. […]