Ingredienser

Rodfrugtsuppe
  • 1 kg rodfrugter fx kartofler, pastinak, gulerødder, persillerødder og knoldselleri
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ liter hønsebouillon
Kåltopping
  • ½ mellemstort kålhoved
  • 100 g spinat
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 2 tsk. sorte sesam
Tilbehør
  • 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g

Tilberedning

Rodfrugtsuppe
Skræl rodfrugterne, og skær dem i mund­rette stykker. Pil og hak løget. Varm olien i en stor gryde, og svits løg og rodfrugter i karrypasta i ca. 5 minutter. Vend godt rundt undervejs. Tilsæt ingefær og presset hvid­løg og hæld bouillon ved. Lad rodfrugterne simre under låg i ca. 20 minutter.

Kåltopping
Fjern stokken og de yderste blade af kålen, og snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Varm olien på en pande, og steg kål i karrypasta et par minutter under omrøring, til den falder lidt sammen. Tilsæt spinat og smag til med salt og peber. Tag kålen af varmen.

Blend suppen og smag til med salt og peber.

Servér suppen med kåltopping, et drys sesam og groft brød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 350 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ (350 kcal). Kulhydrat 60 g. edt 10 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjerteliv0317