Ingredienser
Hindbær chiagrød- 150 g havregryn
- 2 spsk. chiafrø, ca. 20 g
- 300 g frosne hindbær
- 1 tsk. stødt ingefær
- 6 dl mini- eller skummetmælk
- 2 dl skyr naturel
- 1 granatæble
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 kviste frisk mynte
- 4 æbler
Tilberedning
Hindbærchiagrød
Dag 1
Put de frosne hindbær i en gryde, og kog dem i minimum et minut. Stil til afkøling.
Kom havregryn og chiafrø i en beholder med tilhørende låg. Tilsæt hindbær, ingefær og mælk og rør godt sammen. Stil grøden tildækket på køl til næste morgen.
Dag 2
Tag grøden ud af køleskabet. Tilsæt vaniljesukker og rør rundt i grøden, og mos bærrene. Vend skødesløst grøden med skyr og anret i skåle.
Topping
Massér granatæblet, og pres saft og kerner i en skål.
Top med granatæblekerner og hakket mynte. Servér med æble i både/tern som snack-tilbehør.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1500 kJ/350 kcal Protein 19 g Kulhydrat 52 g Fedt 6 g, heraf 1 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 3, 2021