Ingredienser

Hindbær chiagrød
  • 150 g havregryn
  • 2 spsk. chiafrø, ca. 20 g
  • 300 g frosne hindbær
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 6 dl mini- eller skummetmælk
  • 2 dl skyr naturel
Topping
  • 1 granatæble
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 kviste frisk mynte
  • 4 æbler

Tilberedning

Hindbærchiagrød
Dag 1
Put de frosne hindbær i en gryde, og kog dem i minimum et minut. Stil til afkøling.
Kom havregryn og chiafrø i en behol­der med tilhørende låg. Tilsæt hindbær, ingefær og mælk og rør godt sammen. Stil grøden tildækket på køl til næste morgen.

Dag 2
Tag grøden ud af køleskabet. Tilsæt vaniljesukker og rør rundt i grøden, og mos bærrene. Vend skødesløst grøden med skyr og anret i skåle.

Topping
Massér granatæblet, og pres saft og kerner i en skål.

Top med granatæblekerner og hakket mynte. Servér med æble i både/tern som snack-tilbehør.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ/350 kcal Protein 19 g Kulhydrat 52 g Fedt 6 g, heraf 1 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 3, 2021