Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel ½%
  • 50 g gær
  • 250 g gulerødder
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g rugkerner
  • 1 tsk salt
  • 150 g havregryn
  • 300 g fuldkorns speltmel
  • 50 g havregryn til drys

Tilberedning

12 stk. 

Kom vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri.

Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

Kom revne gulerødder, solsikkefrø, rugkerner, salt og havregryn i væsken. Tilsæt speltmel og ælt dejen til den er sammenhængende, men stadig klistret. Det bedste resultat opnås, hvis du rører dejen på en røremaskine.

Dyp en ske i koldt vand. Form dejen skødesløst til 12 boller. Vend dem i havregryn, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i ca. 1 time.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter. Sluk ovnen, og lad bollerne stå i ydereligere 10 minutter, inden de tages ud og afkøles på en bagerist.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. stk.: 800 kJ (200 kcal). Kulhydrat 36 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g. Kostfibre 6 g. Fuldkorn 45,8 g

Ude og Hjemme, uge 19, 2015
Ude og Hjemme