Forside > Sundhed > Opskrifter > Proteinbowl med æg og bønner mexi-style
Aftensmad Hjerteliv 2025 1

Proteinbowl med æg og bønner mexi-style

Alt i en skål. Sprødt, appetitligt og dejlig proteinrigt.

Proteinbowl

Hæld kogende vand over edamamebønnerne og afdryp. Halvér avocado, fjern stenen, og skær avocado i skiver. Dryp citronsaft over. Skær agurk i små tern. Skræl mango og skær i små tern. Skyl og afdryp de sorte bønner. Kog æggene i ca. 7 min., til de er smilende. Pil æggene og halvér.

Dressing

Rør skyr med flagesalt og peber. Tag lidt koriander fra til pynt. Skyl og hak resten af korianderen og vend i skyrblandingen.

Servering

Fordel kålen i bunden af to skåle. Top med små bunker af avocado, mango, agurk, sorte bønner, edamamebønner, æg og dressing. Top med frisk koriander.

Tilberedningstid: ca. 20 min.

Ingredienser

2 Personer

Proteinbowl

  • 100 g frosne edamamebønner
  • 1 avocado
  • ½ citron
  • ½ agurk
  • 1 mango
  • 200 g snittet kål (fx spidskål)
  • 1 dåse sorte bønner
  • 2 æg

Dressing

  • 1 dl skyr naturel 0,2 %
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
  • 1 bundt koriander

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 350 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1800 KJ
(400 kcal)

Kulhydrat

33 g

Protein

30 g

Fedt

15 g

Heraf mættet fedt

3 g

Kostfibre

5.3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet