Forside > Sundhed > Opskrifter > Løgpostej med mandler
Frokost

Løgpostej med mandler

Ingredienser

4 Personer

  • 400 g løg, pillet vægt
  • 2 syrlige æbler
  • 1 spsk. olie
  • 50 g mandler
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl letmælk
  • 4 æg
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • Tilbehør

    • 400 g fuldkornsbrød
    • 4 tomater

    Del og print opskriften

    Tilberedning

    Hak løgene. Æbler med skræl på rives på råkostjernet. Svits løg og æbler i olie 4-5 minutter uden, at det tager særlig farve. Hak mandlerne. Rør mandler og havregryn i. Rør mælken i. Kog det sammen under omrøring et par minutter. Tag gryden fra varmen. Rør et æg i ad gangen. Rør sojasauce, salt og peber i. Kom postejen i en smurt ovnfast form. Bag postejen i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter, til den er gennembagt. Servér postejen varm med fuldkornsbrød og tomater.

    Tip! En rest af postejen kan anvendes kold som pålæg på rugbrød.

    Frugt og grønt*

    Ca. 225 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2500 KJ
    (610 kcal)

    Kulhydrat

    83 g

    Fedt

    19 g

    Heraf mættet fedt

    4 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet