Ingredienser
4 Personer
Gravad laks
- 1 laksefilet med skind, ca. 1 kg
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. fint salt
- peber
Rævesauce
- 75 g brun farin
- 50 g dijonsennep
- ½ dl vineddike
- 1 spsk. olivenolie
- 1 bundt dild
- salt og peber
Tilbehør
- 8 skiver surdejsbrød, 400 g
- 1 hjertesalat
- 2 spsk. friskrevet peberrod
- ½ agurk
Del og print opskriften
Tilberedning
Gravad laks
Fjern de små ben med en pincet, eller få fiskehandleren til at gøre det. Tør laksen godt.
Bland brun farin med salt, og fordel det på laksefileten. Krydr den med peber. Læg laksen med skindsiden opad i en beholder med tætsluttende låg, og læg den i køleskabet i mindst 1 døgn – gerne et par dage.
Rævesauce
Pisk brun farin, sennep, eddike og olie sammen. Hak dilden, og vend den i saucen. Smag den til med salt og peber.
Rist brødet. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær agurken i skiver og skiverne i strimler. Skær laksen i tynde skiver. Beregn 75 g laks i skiver pr. person. Top brødene med salat, laks, agurk, peberrod og rævesauce.
Tip! Når laksen er gravad, kan den holde sig i køleskab i op til 1 uge i en beholder med låg. Retten kan også serveres som en del af en julefrokost, og så er der til 8 personer.
Frugt og grønt*
Ca. 65 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
3289 KJKulhydrat
89 gFedt
30 gHeraf mættet fedt
6 g* pr. person, medmindre andet er angivet