Ingredienser
4 Personer
Dej (20 stk.)
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 225 g fuldkornshvedemel
- Ca. 200 g hvedemel
Fyld
- 1 kg frisk spinat - brug også de bløde stilke
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. sort peber
- 1 tsk. sumak (krydderi)
Tilbehør
- 4 dl yoghurt naturel 1½%
- Evt. tilsmagt med hakket persille eller hvidløg
Del og print opskriften
Tilberedning
Dej
Smuldr gæret i vandet. Kom salt, olie og fuldkornmelet i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
Ælt dejen godt sammen, kom mel i, til dejen ikke klistrer mere. Lad dejen hæve tildækket ca. ½ time.
Fyld
Rens spinaten grundigt og hak den mellemgroft. Pil og hak løget fint. Varm olien i en stor gryde og svits løget. Tilsæt spinaten og lad den svitse med til den falder sammen. Lad spinaten koge til den bliver tør. Tilsæt presset hvidløg, salt, peber og smag til med sumak.
Tænd ovnen på 250 grader.
Brødpakker med spinatfyld
Del dejen til 20 små boller og rul dem ud til cirkler ca. 12-15 cm i diameter.
Kom ca. 2 spsk. spinatfyld på midten af dejen. Fold dejen sammen, så de ligner en trekant og tryk den godt sammen i kanterne. Læg brødene på en bageplade med bagepapir.
Bag spinatbrødene i ovnen i ca. 15 minutter. Giv dem evt. lidt grill et par minutter til sidst, så de bliver sprøde.
Tilbehør
Servér brødene friskbagte, evt. med yoghurt tilsmagt med hakket persille eller presset hvidløg.
Tip! Man kan lave fatair i store portioner og fryse dem ned. De kan lunes i ovnen i nogle minutter, og så er de klar. Fatair kan laves med oksekød.
Frugt og grønt*
Ca. 50 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
500 KJKulhydrat
19 gFedt
3 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet