Forside > Hjælp og råd > Bliv klogere > Podcast > Iskæmisk hjertesygdom

Iskæmisk hjertesygdom

Lyt til vores podcast om iskæmisk hjertesygdom og få vores bedste råd.

Del 1. Om sygdommens udvikling, symptomer og risikofaktorer

Iskæmisk hjertesygdom er en fællesbetegnelse for sygdomme i hjertet, der skyldes forsnævring af de årer, der forsyner hjertet med blod og ilt. Overlæge Hans Erik Bøtker forklarer hvad der sker i blodårerne, når sygdommen udvikler sig og om stress som en af flere risikofaktor. Læge Marie Bayer Elming er vært i denne podcast, som er den første i en række podcasts om iskæmisk hjertesygdom.

Del 2. Om akut blodprop i hjertet

Hver måned oplever over 600 danskere en akut blodprop i hjertet. Overlæge Hans Erik Bøtker fortæller, om hvad der sker i blodkarrene, når en blodprop dannes og lukker af for blodforsyningen. Faktisk sidder blodproppen slet ikke i selve hjertet, forklarer Hans Erik Bøtker. Hør mere om det, og om symptomerne samt om den akutte og langsigtede behandling. Læge Marie Bayer Elming er vært i denne podcast, som er den anden i en række podcasts om iskæmiske hjertesygdom.

Del 3: Udskrevet fra hospitalet, hjemme igen og hvad så?

Dette er det 3. afsnit i rækken af podcasts om åreforkalkning og iskæmisk hjertesygdom. Afsnittet fokuserer på tiden efter udskrivelse fra hospitalet, hvor mange føler sig både utrygge og usikre på hvad man må og selv kan gøre. Hjerteforeningens sygeplejerske, Anne Marie Kurtzhals, fortæller om træning, træthed og generelt om hvorfor hjerterehabilitering er vigtigt. Læge Marie Bayer Elming er vært.

Hjertet kalder på dig

1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer. 

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)