GIV LIV

Hør 5 forskere fortælle om forskning i atrieflimren

Foto: Hjerteforeningen

En aften i maj 2022 var 5 forskere samlet på Panum Instituttet i København for at fortælle om hver deres forskningsområde indenfor atrieflimren.

 

Kom med ind i forskningens verden og få et indblik i hvordan farmaceuter, dyrlæger og læger forsker.

Programmet var sammensat af forskerne Arnela Saljic og Sarah D. Nissen, fra Biomedicinsk Institut på Københavns Universitet.

 

Professor Thomas Jespersen, Københavns Universitet og Danish Cardiovascular Academy, var aftenens ordstyrer.

 

 

Se de 5 forskeres oplæg her.

 

 

Kapitel 1:

 

Kort og godt om atrieflimren – hvor er udfordringerne i klinikken?

Overlæge Steen Pehrson (Hjertecenteret, Rigshospitalet) fortæller om atrieflimren, behandlingsprincipper og de største udfordringer i de kommende år. Varighed: 16 min.

 

 

 

Kapitel 2:

 

Risikofaktorer og atrieflimren. Hvordan influerer motion, søvnapnø, alkohol og overvægt og hvordan inddrager vi det i vores forskning?

Dyrlæge og Ph.d.-studerende Sarah Dalgas Nissen (Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet) fortæller om forskningsprojekter generelt, registerforskning og specifikt om forskning i risikofaktorer ved atrieflimren. Varighed: 16 min.

 

 

 

Kapitel 3:

 

Præ-klinisk forskning: Introduktion til store dyremodeller.

Professor og dyrlæge Rikke Buhl (Institut for Klinisk Veterinærmedicin, Københavns Universitet) fortæller om de store dyremodeller, som kobler basalforskning til anvendelse i klinisk praksis. Varighed: 11 min.

 

 

Kapitel 4:

 

Basal forskning: Fokus på fedt og arvævsdannelse i hjertet og hvilken rolle inflammation spiller for sygdommen.

Farmaceut og postdoc Arnela Saljic (Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet) fortæller om forskning i hjertets celler og strukturelle forandringer i hjertet ved atrieflimren. Varighed: 11 min.

 

 

 

Kapitel 5:

 

Hvordan implementeres forskningsresultaterne i klinikken?

PhD og kardiolog Stefan Sattler (Hjertemedicinsk afdeling, Gentofte Hospital og Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet) fortæller om hvordan ny viden kommer ind i klinisk praksis via afprøvninger på mennesker. Varighed: 11 min.