GIV LIV

Tre huskeregler kan fremme mental sundhed

Et værktøj med tre enkle huskeregler til at fremme mental sundhed kan med fordel indgå i et behandlingsforløb for hjertepatienter. Som behandler kan det være svært at finde den rette indgang til at få mental sundhed på dagsordenen i et behandlingsforløb.

Sådan bliver den vegetariske kost hjertesund

En vegetarisk kost er ikke nødvendigvis hjertesund, men en plantebaseret kost ser generelt set ud til at være mere hjertesund end en kost med kød. Hvilke råd kan diætister give til hjertepatienter, der gerne vil holde fast i en vegetarisk kost?

Hilary Cottam: Velfærdsstaten skal revolutioneres

Mens verden har forandret sig, er sundhedsvæsnet stivnet og utilstrækkeligt, siger den engelske innovatør og sociale entreprenør Hilary Cottam. Kom og hør hendes tanker om et bedre samfund på sundhedskonferencen den 4. september 2018.

Kom og netværk – og få ny viden med hjem

Det kan være svært i en travl hverdag at holde sig helt opdateret om de nye tendenser og udfordringer. Se med her, hvad tre kolleger fik med hjem, da de deltog i forårets netværksmøde om søvn og seksualitet.

Vedvarende søvnproblemer – sådan hjælper du til bedre søvn

Hver tiende voksne dansker bøvler vedvarende med at sove. Hvordan kan man hjælpe dem på vej? Det giver psykolog Peter Askou Jakobsen gode råd til i denne video, hvor han forudsætter, at de almindelige søvnhygiejniske råd allerede er kendte.

Ernæringsforsker: Gode kostråd er individuelle

Ifølge WHO skal fedt kun fylde lidt på tallerkenen. Men de anbefalinger er der nu god grund til at evaluere, lyder opfordringen fra forskere bag et stort studie i 18 lande. Dansk ernæringsforsker anbefaler, at hjertesyge får individuelt tilpasset rådgivning

Effekt af at reducere befolkningens indtag af salt

Diskussionen om salt raser i medierne. Kan for meget salt – eller måske for lidt salt – være skadeligt? Blandt de fleste forskere er der bred enighed. Et højt saltindtag viser en tydelig sammenhæng med forhøjet blodtryk, som igen er forbundet med hjerte-kar-sygdomme.