GIV LIV

Mættet fedt – en hjørnesten i forebyggelse af hjerte-kar-sygdom

Reduktion af mættet fedt har været en hjørnesten i forebyggelsen af hjerte-kar-sygdomme igennem årtier. I de seneste år er der sået tvivl om evidensen bag disse anbefalinger. Bliv opdateret på den nyeste evidens om mættet fedt, den dertilhørende debat og hvad Hjerteforeningen anbefaler.

Nye kostråd: Danskerne skal lære at spise bælgfrugter

Hvad er de største ændringer i de nye kostråd, der skal være med til at sænke danskernes klimaaftryk, og hvilken evidens ligger bag? Seniorforsker Ellen Trolle fra DTU Fødevareinstituttet giver her historien bag de nye kostråd.

Unge hjerteklapopererede har problemer med at komme tilbage i arbejde

To måneder efter en hjerteklapoperation burde patienten være ovenpå igen og kan vende tilbage til arbejde. Et nyt dansk studie viser dog, at hver 5. patient i aldersgruppen 18-63 år et halvt år efter operation stadig ikke er tilbage i arbejde.

Podcast fra Hjertekammeret

Med ”Hjertekammeret” har to yngre læger og Hjerteforeningen kastet sig ud i kunsten af formidle hjertemedicinsk viden via podcasts.

Tobaksafhængighed

Flere og nye nikotinprodukter finder vej på det danske marked. Men hvad er det for nye produkter, og hvilken afhængighed kan de skabe.

Vurdering af eget helbred kan forudsige risiko for død

Hjertepatienters egne vurderinger af fysisk helbred, symptomer på depression og tryghed kan identificere de patienter, der har den største risiko for at dø indenfor det næste år. Forskere vil udvikle screeningsværktøj med spørgsmål til patienterne.