GIV LIV

Blodtryksænkende medicin: Morgen eller aften er lige godt

Et stort britisk studie viser, at det ikke har betydning for en forebyggende kardiovaskulær effekt eller bivirkningsprofil, om patienterne tager deres blodtryksænkende medicin om morgenen eller om aftenen.  

Hjertepatienter har udfordringer med at vende tilbage til arbejdet

Mange hjertepatienter – især hjertesvigtpatienter – har svært ved at vende godt og stabilt tilbage til arbejdet. For at lykkes kræver det en større indsats, der har fokus på den del af rehabiliteringen, der drejer sig om hjertepatienternes tilknytning til arbejdsmarkedet. Det konkluderer ny forskning.

Digital markedsføring påvirker børn og unges fødevarevalg

Når børn og unge møder digital markedsføring af fødevarer med et højt indhold af fedt, salt og sukker får de en større præference for produkterne og deres indtag af dem øges. Det viser ny gennemgang af den videnskabelige evidens på området.

Fup eller fakta om fiskeolie

Hvad er op og ned i den aktuelle viden om fiskeolie som kosttilskud? Christian Bork ph.d. og læge ved Kardiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital forsker inden for omega-3 fedtsyrer og hjerte-kar-sygdom. Vi har bedt ham svare på de hyppigste spørgsmål om fiskeolie.

Fiskeolietilskud kan stadig ikke anbefales til forebyggelse af hjertekarsygdom

Fiskeolie som kosttilskud har ingen eller kun beskeden effekt på forebyggelse af hjertekarsygdomme, men kan måske øge risikoen for atrieflimren. Det viser den nyeste forskning på området. Derimod kan det som hidtil anbefales at spise fisk, som en del af en sund og hjertevenlig kost.

Yoga kan give en positiv effekt hos patienter med atrieflimren

Yoga og andre mind-body-interventioner, der påvirker forholdet mellem krop og sind, kan lindre nogle psykiske og fysiske effekter i forbindelse med atrieflimren. Det viser et af de første videnskabelige litteraturstudier på området. En af forskerne bag, Signe Stelling Risom, kan dog ikke love, at det virker for alle.