GIV LIV

Infektion i hjertet efter device-operationer kan forebygges bedre

Antallet af hjertepatienter med infektion i deres pacemaker- eller ICD-system er i vækst. Stigningen skyldes formentlig, at flere tilbydes en devicebehandling, og at behandlingerne i dag også tilbydes mere syge hjertepatienter.

Meget sukker kan påvirke hjertet

Ny forskning viser, at sukker i store mængder kan det forringe blodkarrenes funktion og blodgennemstrømningen. På længere sigt vil et stort sukkerforbrug formentlig belaste hjertet og kan være første skridt på vejen til hjerte-kar-sygdom.

Bliv ambassadør for den nyeste viden om fysisk træning

Viden om den nyeste forskning i fysisk træning som behandling skal helt ud i kommuner og ambulatorier ved at efteruddanne fagpersoner, der skal sprede den nye viden. Bliv ambassadør for den nyeste viden om fysisk træning.

Få fagligt online brush-up til hele dit team

Som noget nyt tilbyder Hjerteforeningen en online videoservice, hvor dit tværfaglige team kan sidde sammen på arbejdspladsen og deltage i faglige oplæg på en skærm - i direkte dialog med oplægsholderen.

Misforståelser om mad – sådan giver du en god vejledning?

Som sundhedsprofessionel kan man møde mennesker, der har faste overbevisninger om, hvad det er godt at spise eller ikke spise som hjertepatient. Hvordan man griber en kostvejledning an, giver klinisk diætist Stine Junge Albrechtsen sit bud på i denne video.

Tre huskeregler kan fremme mental sundhed

Et værktøj med tre enkle huskeregler til at fremme mental sundhed kan med fordel indgå i et behandlingsforløb for hjertepatienter. Som behandler kan det være svært at finde den rette indgang til at få mental sundhed på dagsordenen i et behandlingsforløb.

Sådan bliver den vegetariske kost hjertesund

En vegetarisk kost er ikke nødvendigvis hjertesund, men en plantebaseret kost ser generelt set ud til at være mere hjertesund end en kost med kød. Hvilke råd kan diætister give til hjertepatienter, der gerne vil holde fast i en vegetarisk kost?