ikon_bidragicon_emailikon_hjerteSlice 1Shapeicon_twitterikon_frivilligicon_opskrifter

Rehabilitering i hjemmet er lige så effektivt som rehabilitering i center

Ny forskning: Evidensbaseret rehabilitering af hjertepatienter i hjemmet er lige så effektiv som central rehabilitering på et hospital eller i et træningscenter, viser videnskabelig analyse. Mere hjemmebaseret rehabilitering kan øge deltagelsen, mener postdoc Lars Tang

Nødder og olie forebygger hjertesygdom hos risikogrupper

Det forebygger hjertesygdom at spise 30 gram nødder eller indtage en kop koldpresset jomfruolivenolie om dagen, hvis man er i højrisiko for hjerte-kar-sygdom, men endnu ikke har en diagnose. Steen Stender fortæller om forskningen.

Ny forskning i rehabilitering af hjerteklapopererede

Der findes god evidens for effekten af rehabilitering efter blodprop i hjertet, bypassoperation og hjertesvigt. Men på verdensplan er der kun lavet få undersøgelser af rehabilitering af hjerteklapopererede. Dansk forskning har taget fat på emnet.

Kan intensiv genoptræning forebygge nye blodpropper?

Hvor omfattende skal genoptræningen være for at forebygge nye hjerteanfald? Forskere fra VIA Bioanalytikeruddannelsen i Aarhus har udviklet en metode til at måle, hvordan fysisk træning dæmper betændelsestilstande og derved sandsynligvis mindsker risikoen for et nyt hjerteanfald.

Stort studie slår fast: Fede fisk gavner hjertet

Ny forskning: I de senere år er flere videnskabelige studier nået til den konklusion, at omega-3 fedtsyrer eller fiskeolier - i modsætning til tidligere antagelser - har en negativ effekt på iskæmisk hjertesygdom. Nu bekræfter stort studie den gavnlige virkning af fede fisk

Fordoblet risiko for hjertesygdom efter stress-diagnose

Ny forskning: Det er veldokumenteret, at posttraumatisk stresslidelse (PTSD) medfører en højere risiko for hjerte-kar-sygdom. Et nyt studie viser nu for første gang, at det samme gør sig gældende for mennesker med stressdiagnosen svær belastningsreaktion.

Hjerteforeningen deler gerne ud af sit forråd af viden om ernæring

Hjerteforeningen har et større forråd af viden, opskrifter og informationsmateriale, som fagprofessionelle er velkomne til at trække på. Det er for eksempel muligt at få sparring, vejledning og aftale foredrag med Hjerteforeningens diætister.

Hjertestarterkonference med stor deltagelse og livlig debat

8. december afholdte Dansk Råd for Genoplivning i samarbejde med TrygFonden og Rigshospitalet Hjertestarterkonferencen 2016 under titlen: ”Forskning i genoplivning: Når innovation møder etik”.

Hvad skal der til for at rådgive hjertepatienter om sex?

Mange hjertepatienter får problemer med sexlivet. Det kan føles svært og grænseoverskridende at spørge ind til, men barriererne kan overkommes. Klinisk Sygeplejespecialist og ph.d.-studerende Pernille Palm fra Hjertemedicinsk Klinik på Rigshospitalet fortæller om sin forskning

UDE NU: Ny udgave af Patienthåndbogen

Du kan nu læse en opdateret udgave af Hjerteforeningens Patienthåndbog, der er et online opslagsværk, som guider patienter og pårørende igennem de vigtigste emner inden for patientrettigheder