GIV LIV

TV-træning – ’Vi træner’

Fem store organisationer går sammen om vigtig mission – sårbare og ældre danskere skal have pulsen op igen.

Hjertelinjen – en lige linje til støtte og gode råd

Hjertesygdom giver anledning til både små og store spørgsmål. Fagprofessionelle rådgivere på Hjertelinjen lægger ører til dem alle, og hjælper med at give svar og få sat ord på bekymringer og svære følelser.

Din konkrete guide til samtalen om livets afslutning

En ny samtaleguide målrettet sygehusene giver konkrete tips til hvordan sundhedsprofessionelle kan tage en samtale med patienter om livets afslutning. Guiden findes som pjece og lommekort.

Mættet fedt – en hjørnesten i forebyggelse af hjerte-kar-sygdom

Reduktion af mættet fedt har været en hjørnesten i forebyggelsen af hjerte-kar-sygdomme igennem årtier. I de seneste år er der sået tvivl om evidensen bag disse anbefalinger. Bliv opdateret på den nyeste evidens om mættet fedt, den dertilhørende debat og hvad Hjerteforeningen anbefaler.

Nye kostråd: Danskerne skal lære at spise bælgfrugter

Hvad er de største ændringer i de nye kostråd, der skal være med til at sænke danskernes klimaaftryk, og hvilken evidens ligger bag? Seniorforsker Ellen Trolle fra DTU Fødevareinstituttet giver her historien bag de nye kostråd.

Unge hjerteklapopererede har problemer med at komme tilbage i arbejde

To måneder efter en hjerteklapoperation burde patienten være ovenpå igen og kan vende tilbage til arbejde. Et nyt dansk studie viser dog, at hver 5. patient i aldersgruppen 18-63 år et halvt år efter operation stadig ikke er tilbage i arbejde.