Ingredienser

Tærtebund
  • 200 g hvid fuldkornshvede
  • ½ tsk flagesalt
  • 3 spsk olivenolie
  • ¾ dl koldt vand
Fyld
  • 300 g tomater
  • 200 g frisk spinat
  • 100 g reven mozzarella 30+
  • ½ tsk flagesalt
  • peber
Tilbehør
  • 100 g grønne bønner
  • 1 lille broccoli
  • 4 tykke skiver fuldkornsbrød

Tilberedning

Tærtebund
Kom mel og salt i en skål, og tilsæt olien. Saml dejen med vandet.

Pres dejen godt ned i en smurt tærteform ca. 22 cm diameter, og prik bunden med en gaffel. Forbag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Fyld
Skær tomaterne i både. Skyl spinaten godt, og damp det i det vand, som hænger ved. Afdryp spinaten og vend med tomater og mozzarella. Fordel fyldet på tærtebunden. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber, og bag tærten færdig i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden.

Nip bønnerne. Del broccoli i buketter. Damp bønner og broccoli et par minutter, til de er møre.

Servér tærten med broccoli, bønner og groft brød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ (580 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g

Ude og Hjemme uge 32, 2016