Ingredienser
Tærtebund- 200 g hvid fuldkornshvede
- ½ tsk flagesalt
- 3 spsk olivenolie
- ¾ dl koldt vand
- 300 g tomater
- 200 g frisk spinat
- 100 g reven mozzarella 30+
- ½ tsk flagesalt
- peber
- 100 g grønne bønner
- 1 lille broccoli
- 4 tykke skiver fuldkornsbrød
Tilberedning
Tærtebund
Kom mel og salt i en skål, og tilsæt olien. Saml dejen med vandet.
Pres dejen godt ned i en smurt tærteform ca. 22 cm diameter, og prik bunden med en gaffel. Forbag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Fyld
Skær tomaterne i både. Skyl spinaten godt, og damp det i det vand, som hænger ved. Afdryp spinaten og vend med tomater og mozzarella. Fordel fyldet på tærtebunden. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber, og bag tærten færdig i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden.
Nip bønnerne. Del broccoli i buketter. Damp bønner og broccoli et par minutter, til de er møre.
Servér tærten med broccoli, bønner og groft brød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2400 kJ (580 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g
Ude og Hjemme uge 32, 2016