Ingredienser

Svampepaté
  • 50 g hasselnødder
  • 300 g løg
  • 500 g blandede svampe
  • 1 spsk olivenolie + pensling
  • 2 dl kogte ris, bulgur, quinoa eller lignende (ca. 1 dl rå)
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 spsk hakket frisk timian eller 2 tsk tørret
  • 2 æg
  • 1 dl skyr eller fromage frais
  • 1½ tsk salt
  • Friskkværnet peber
Tilbehør
  • 6 skiver rugbrød eller fuldkornsbrød, 300 g
  • 300 g syltede cornichoner, perleløg og/eller kapersbær

Tilberedning

Svampepaté
Hak nødderne groft og rist dem på en tør, hed pande, til de er let gyldne. Hak løgene fint. Rens svampene og hak dem fint. Steg løgene i olien ved høj varme i ca. 5 minutter, rør undervejs, tilsæt svampene og steg det videre, til svampene er tørre og ristede, ca. 10 minutter. Bland svampene med bulgur eller lignende, nødder, hvidløg, timian, æg, skyr eller fromage frais, salt og peber. Kom farsen i et ovnfast fad, smurt med olie, ca. 15×20 cm.

Bag pateen ved 175 grader i ca. 30 minutter, til pateen er fast ved let tryk.

Servér pateen lun med rugbrød, syltede agurker, løg eller kapers eller en god blanding af det hele.

TIP
Svampene kan fx være champignons, østershatte, shiitake og portobello.

Frugt og grønt pr. person

101 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1304 kJ (310 kcal). Kulhydrat 45 g. fedt 10 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 50, 2013