Ingredienser

Grønsager
  • 400 g kål, fx grønkål, hvidkål eller savojkål
  • 4 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1 bakke babyspinat
  • 1 chili
  • 2 spsk. sesam- eller olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1-2 spsk. fiskesauce
  • 1 limefrugt
  • 300 g fuldkornsnudler
Laks
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 4 laksebøffer, 400 g
  • salt og peber

Tilberedning

Grønsager
Fjern de yderste blade og stokken af kålen og snit kålen fint. Skær gulerødder i halve skiver på skrå. Skær peberfrugt i strimler. Skyl og slyng spinaten. Flæk chilien, fjern kernerne og snit chilien fint. Varm olien i en wok eller bredbundet gryde og steg kål og gulerødder med chili og presset hvidløg i ca. 3 minutter. Kom peberfrugt i wokken og steg yderligere ca. 2 minutter. Vend spinat i og lad den falde sammen. Hak korianderen og tilsæt halvdelen og smag grønsagerne til med fiskesauce og limesaft.

Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp dem. Vend nudlerne med resten af korianderen.

Laks
Varm olien på en pande og steg laksen i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

Servér laks med nudler og wokstegte grønsager.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 58 g. Fedt 24 g, heraf mættet fedt 3,5 g

UH0413