Ingredienser

  • 300 g grønkål
  • 1 rødløg
  • 25 g ansjoser i olie
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. æble- eller vineddike
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 tykke skiver grovbrød eller rugbrød (200 g)

Tilberedning

Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber.

Anret grønkålstataren på ristet grovbrød eller rugbrød.

TIP
Grønkålstataren kan også bruges som tilbehør til stegt og grillet kød, fisk og fjerkræ.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 60 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

950 kJ (250 kcal). Kulhydrat 23 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 1 g

UH4612