Ingredienser

Letsprængt mørbrad
  • 1 lille afpudset svinemørbrad ca. 350 g
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
Rabarber
  • 300 g rensede rabarber
  • 2 spsk. flydende honning
Forårssalat
  • ½ spidskål kål
  • 1 radicchio
  • 500 g grønne asparges
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. eddike
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • 1 tsk. honning
  • 30 g mandler
Tilbehør
  • 400 g fuldkorns hvedebrød

Tilberedning

Letsprængt mørbrad
Dag 1: Drys kødet med salt og sukker, og kom det i en frysepose. Bind en knude på posen, og gnid lagen godt ind i kødet. Læg kødet på køl til næste dag.

Dag 2: Skyl kødet fri for “marinade” og tør det godt. Varm olien på en pande, og brun mørbraden. Steg den færdig i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter. Lad kødet hvile ca. 5-10 minutter, inden det skæres i skiver.

Rabarber
Skær rabarberne i mindre stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og dryp honning over. Bag rabarberne ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er møre.

Forårssalat
Fjern de yderste blade og stokken fra kålen, og snit kålen fint. Halvér radicchio, fjern stok og de yderste blade, og snit salaten groft. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp aspargesene i 2 minutter. Kassér kogevandet, og hæld koldt vand over. Afdryp asparges og skær i snitter.

Vend kål med radicchio og asparges. Rør olie med eddike, sennep og honning, og dryp marinaden over salaten. Anret salaten med kød skåret i skiver og rabarber. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem. Drys mandler over salaten og servér med groft brød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ (570 kcal). Kulhydrat 77 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 15, 2017
Ude og Hjemme