Ingredienser

Buddha bowl
  • 400 g kyllingebryststykker
  • 2 dåser bønner, fx sorte bønner eller kidneybønner
Grønt
  • ½ spidskål
  • 300 g aspargesbroccoli
  • 2 majskolber
  • 400 g tomater
Guacamole
  • 2 avokadoer
  • 1 fed hvidløg
  • saft af ½ citron
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
Topping
  • 50 g løgspire
  • 1 lille bundt bredbladet persille eller koriander

Tilberedning

Buddha bowl
Kom kyllingestykkerne i en gryde med vand, så det dækker, og kog i ca. 12 minutter. Afdryp kyllingen, og findel den med to gafler.

Skyl bønnerne godt i en sigte og afdryp.

Grønt
Snit kålen fint. Klargør asparges-broccoli.

Fjern de yderste blade og skægget af majsene. Halvér majsene, og kom dem i en gryde med vand, så det dæk­ker. Kog majsene i ca. 5 minutter. Det sidste minut koges aspargesbroccoli med. Afdryp grønsagerne, og skær majsene fra kolberne.

Halvér tomaterne.

Guacamole
Halvér avokadoerne, fjern stenene og mos avokadoerne i en blender. Tilsæt presset hvidløg, citronsaft, salt, peber og yoghurt og blend til en guacamole.

Anret i skåle … kål, bønner, kylling, aspargesbroccoli, majs, tomater og guacamole. Top med spire og krydder­urter.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 350 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ/500 kcal. Kulhydrat 45 g. Fedt 12 g, heraf 3 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 3, 2021