Ingredienser
4 Personer
Tærtebund
- 200 g hvid fuldkornshvede
- ½ tsk. flagesalt
- 3 spsk. olivenolie
- ¾ dl koldt vand
Fyld
- 300 g tomater
- 200 g frisk spinat
- 100 g reven mozzarella 30+
- ½ tsk. flagesalt
- peber
Tilbehør
- 100 g grønne bønner
- 1 lille broccoli
- 4 tykke skiver fuldkornsbrød
Del og print opskriften
Tilberedning
Tærtebund
Kom mel og salt i en skål, og tilsæt olien. Saml dejen med vandet.
Pres dejen godt ned i en smurt tærteform ca. 22 cm diameter, og prik bunden med en gaffel. Forbag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Fyld
Skær tomaterne i både. Skyl spinaten godt, og damp det i det vand, som hænger ved. Afdryp spinaten og vend med tomater og mozzarella. Fordel fyldet på tærtebunden. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber, og bag tærten færdig i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden.
Nip bønnerne. Del broccoli i buketter. Damp bønner og broccoli et par minutter, til de er møre.
Servér tærten med broccoli, bønner og groft brød.
Frugt og grønt*
Ca. 200 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2400 KJ
(580 kcal)
Kulhydrat
84 gFedt
19 gHeraf mættet fedt
5 g* pr. person, medmindre andet er angivet