Forside > Sundhed > Opskrifter > Tærte uden æg med tomat og spinat
Frokost

Tærte uden æg med tomat og spinat

Ingredienser

4 Personer

Tærtebund

  • 200 g hvid fuldkornshvede
  • ½ tsk. flagesalt
  • 3 spsk. olivenolie
  • ¾ dl koldt vand

Fyld

  • 300 g tomater
  • 200 g frisk spinat
  • 100 g reven mozzarella 30+
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber

Tilbehør

  • 100 g grønne bønner
  • 1 lille broccoli
  • 4 tykke skiver fuldkornsbrød

Del og print opskriften

Tilberedning

Tærtebund
Kom mel og salt i en skål, og tilsæt olien. Saml dejen med vandet.

Pres dejen godt ned i en smurt tærteform ca. 22 cm diameter, og prik bunden med en gaffel. Forbag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Fyld
Skær tomaterne i både. Skyl spinaten godt, og damp det i det vand, som hænger ved. Afdryp spinaten og vend med tomater og mozzarella. Fordel fyldet på tærtebunden. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber, og bag tærten færdig i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden.

Nip bønnerne. Del broccoli i buketter. Damp bønner og broccoli et par minutter, til de er møre.

Servér tærten med broccoli, bønner og groft brød.

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2400 KJ
(580 kcal)

Kulhydrat

84 g

Fedt

19 g

Heraf mættet fedt

5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet