Forside > Sundhed > Opskrifter > Tærte med skinke og gulerødder
Frokost

Tærte med skinke og gulerødder

Ingredienser

4 Personer

  • 1½ dl hvedemel
  • 1½ dl rugmel
  • 2 spsk. olie
  • ¼ tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 4 stk. forårsløg
  • 400 g gulerødder
  • 1 tsk. olie
  • 1 stk æg
  • 200 g hytteost 4%
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. salt og peber
  • 3 spsk. parmasanost
  • 100 g skinke
  • 4 stk tomater
  • 1 stk forårsløg
  • Tilbehør

    • fuldkornsbrød (200 g)
    • eventuelt ½ romainesalat

    Tilberedning

    Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, eventuelt i en foodprocessor. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter.

    Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits forårsløg og gulerødder i olie på en pande 3-5 minutter.

    Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt, peber og 2 spsk revet parmesanost sammen. Skær skinken i strimler. Vend grønsagerne og skinken i æggemasssen. Fordel fyldet i tærteformen. Drys resten af parmesanosten over. Bag tærten 50-60 minutter ved 175 grader. Skær tomaterne i både. Snit forårsløget og drys det over tomaterne. Bland eventuelt snittet salat med tomaterne.

    Tip! Du kan komme tern af kogt eller stegt kylling i tærten i stedet for skinke.

    Frugt og grønt*

    Ca. 200 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2500 KJ
    (600 kcal)

    Kulhydrat

    77 g

    Fedt

    19 g

    Heraf mættet fedt

    5 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet