Tilberedningstid: 40 min. plus hæve- og bagetid
Antal: 14 stk. (1 stk. per person)
Skyl spinaten, og damp i det vand som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den. Kom den i en stor skål og tilsæt vand og yoghurt. Opløs gæren heri. Tilsæt hvidt fuldkornsmel og salt. Rør godt i dejen og tilsæt gradvist hvedemel. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Rul den ud til en stor firkant på ca. 50 x 40 cm. Pensl dejen med olien, og fordel mozzarella, basilikum og et drys oregano på den ene halvdel af dejen.
Fold dejsiden uden fyldet over den anden del, og klap dejen lidt sammen. Skær dejen ud i strimler på ca. 2 cm bredde. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat. Det gøres lettest ved at blive på bordet, så fyldet ikke drysser ud.
Løft den ene ende ind over midten, og fold snippen ind under dejen. Sno den anden ende rundt om og ind under, og vrid nu dejen lidt ud, så fyldet ses.
Fordel snurrerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i 1 time. Tænd ovnen på 180 grader (almindelig ovnindstilling). Pensl snurrerne med kaffe og drys med lidt oregano. Bag dem i ca. 20 min., til de er gyldne. Afkøl snurrerne på en bagerist.
Tip: Pak snurrerne i mindre poser, og frys dem. Tø dem op og tag med på farten.
Ingredienser
14 Personer
Dej
- 200 g babyspinat
- 2 dl vand
- 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
- 50 g gær
- 300 g hvidt fuldkornshvedemel
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. salt
Fyld
- 2 spsk. olivenolie
- 1 potte frisk basilikum
- 100 g reven mozzarella 20+
- 1 tsk. tørret oregano
- Kold kaffe til pensling
- Lidt oregano til drys
Del og print opskriften
Frugt og grønt*
Ca. 15 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
700 KJKulhydrat
24 gProtein
7 gFedt
4 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet