Forside > Sundhed > Opskrifter > Okonomiyaki med kål, laks og spinat
Frokost Hjerteliv 2025 1

Okonomiyaki med kål, laks og spinat

Den japanske kålpandekage okonomiyaki er nem og enkel at tilberede og en skøn variant af både omelet og æggekage. Den egner sig særdeles godt som en let og frisk frokostret efter træning.

Okonomiyaki

Snit kålen fint. Drys med salt, og kram kålen godt. Blend havregryn til mel og pisk sammen med bouillon og æg. Vend æggemassen med kål. Varm olien på en slip let-pande, og steg to mindre okonomiyaki på begge sider i olien, til de er godt sprøde.

Chilidressing

Rør ingredienserne til dressingen sammen. Servering Snit forårsløg fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Top okonomiyaki med laks, spinat og forårsløg, og dryp dressing over. Servér evt. med lidt karse.

Tilberedningstid: ca. 25 min.

Ingredienser

2 Personer

Okonomiyaki

  • 150 g sommerkål eller spidskål
  • ½ tsk. salt
  • 50 g havregryn
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 3 æg
  • 2 spsk. olie til stegning

Chilidressing

  • ½ dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. sød chilisauce

Topping

  • 2 forårsløg
  • 50 g babyspinat
  • 50 g laks i skiver
  • Evt. karse

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 100 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1900 KJ
(450 kcal)

Kulhydrat

21 g

Protein

23 g

Fedt

16 g

Heraf mættet fedt

5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet