Ingredienser
4 Personer
Harira
- 100 g kikærter
- 3 løg
- 2 gulerødder
- 4 stilke bladselleri
- 2 spsk. olivenolie
- 500 g tomater
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld koriander
- 2 cm frisk ingefær
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré (140 g)
- 50 g grønne linser
- 1 tsk. salt
- Peber
- 1 liter kalve- eller grønsagsbouillon
- 2 spsk. hvedemel
- 1 dl vand
- ¼ - ½ citron
- 1 håndfuld hakket koriander og persille
Tilbehør
- 400 g fuldkornsbrød fx batbout (marokkansk brød)
Del og print opskriften
Tilberedning
Harira
Sæt kikærterne i blød i en stor skål vand i køleskabet natten over.
Pil og hak løgene. Skræl gulerødderne og skær gulerødder og bladselleri i små tern. Blend eventuelt alle grøntsagerne fint i en foodprocessor eller minihakker.
Varm olien i en gryde og svits grøntsagerne et par minutter.
Skær tomaterne i små tern og bland med grøntsager. Hæld udblødningsvandet fra kikærterne. Hak persille og koriander og kom i gryden. Riv ingefær fint og tilsæt det sammen med gurkemeje, tomatpuré, linser, kikærter, salt, peber og bouillon.
Kog suppen op, skru ned til lav varme og lad den simre 1½ time under låg.
Rør hvedemel og vand sammen til en jævning. Rør jævningen i suppen og lad den småkoge i 10 minutter under omrøring. Spæd eventuelt suppen til med lidt vand, hvis den er blevet for tyk.
Smag suppen til med citronsaft, salt og peber og drys med hakkede krydderurter.
Tilbehør
Servér med fuldkornsbrød. Se f.eks. opskriften på Batbout.
Frugt og grønt*
Ca. 375 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2500 KJKulhydrat
100 gFedt
13 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet