Ingredienser
4 Personer
Del og print opskriften
Tilberedning
1 rugbrød
DAG 1
Kom rugkernerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad kernerne stå i blød i 30 minutter.
Kom øl og yoghurt i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt sirup, salt, udblødte rugkerner, hørfrø, græskarkerner og solsikkefrø. Rør godt sammen, og rør nu rugmel i dejen. Rør dejen i ca. 10 minutter – helst på en røremaskine. Alternativt en håndmixer med dejkroge.
Smør en rugbrødsform (ca. 2½ liter) med olie, og fordel dejen i formen. Glat overfladen med fugtige hænder, og stil formen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
DAG 2
Tag formen med dejen ud af køleskabet ca. 1 time, før du vil bage.
Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Bag rugbrødet i ca. 1½ time. Lad brødet afkøle ca. 10 minutter i formen, før det vendes ud på en bagerist og afkøles.
Tip! Brug solsikkefrø, hørfrø og græskarkerner, afhængigt af hvad du har i køkkenskuffen og bedst kan lide. Den samlede mængde kerner og frø skal være 225 gram.
Energifordeling*
1000 KJKulhydrat
30 gProtein
8 gFedt
9 gHeraf mættet fedt
1 g* Energifordeling pr. 100 g