Ingredienser
4 Personer
Letsprængt mørbrad
- 1 lille afpudset svinemørbrad ca. 350 g
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. olivenolie
Rabarber
- 300 g rensede rabarber
- 2 spsk. flydende honning
Forårssalat
- ½ spidskål kål
- 1 radicchio
- 500 g grønne asparges
- 1½ spsk. olivenolie
- 1 spsk. eddike
- 2 tsk. grovkornet sennep
- 1 tsk. honning
- 30 g mandler
Tilbehør
- 400 g fuldkorns hvedebrød
Del og print opskriften
Tilberedning
Letsprængt mørbrad
Dag 1: Drys kødet med salt og sukker, og kom det i en frysepose. Bind en knude på posen, og gnid lagen godt ind i kødet. Læg kødet på køl til næste dag.
Dag 2: Skyl kødet fri for “marinade”, og tør det godt. Varm olien på en pande, og brun mørbraden. Steg den færdig i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter. Lad kødet hvile ca. 5-10 minutter, inden det skæres i skiver.
Rabarber
Skær rabarberne i mindre stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og dryp honning over. Bag rabarberne ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er møre.
Forårssalat
Fjern de yderste blade og stokken fra kålen, og snit kålen fint. Halvér radicchio, fjern stok og de yderste blade, og snit salaten groft. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp aspargesene i 2 minutter. Kassér kogevandet, og hæld koldt vand over. Afdryp asparges og skær i snitter.
Vend kål med radicchio og asparges. Rør olie med eddike, sennep og honning, og dryp marinaden over salaten. Anret salaten med kød skåret i skiver og rabarber. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem. Drys mandler over salaten og servér med groft brød.
Frugt og grønt*
Ca. 325 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2400 KJKulhydrat
77 gFedt
16 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet