Ingredienser
4 Personer
Ærtehummus
- 1 dåse kikærter
- 1 lille håndfuld persille
- 100 g friskbælgede ærter
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. tahin
- ½ dl yoghurt naturel 1½ %
- Saft af 1 citron
- 1 tsk. salt
- peber
Tilbehør
- 1 pakke fuldkornstortilla
- 300 g nye gulerødder med top
Del og print opskriften
Tilberedning
Skyl og afdryp kikærterne. Skyl persillen, og slyng den tør.
Kom kikærter, halvdelen af ærterne, persille, spidskommen, presset hvidløg, tahin og yoghurt i en blender og kør til en tyk hummus. Smag til med citronsaft, salt og peber og rør eventuelt med lidt koldt vand, hvis konsistensen er for fast. Vend resten af ærterne i hummus.
Grill fuldkornstortillaerne, til de har fine grillstriber på begge sider. Skrub gulerødderne. Servér grøn-
sager til ærtehummus med tortillachips.
Frugt og grønt*
Ca. 65 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
700 KJ
(170 kcal)
Kulhydrat
28 gFedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet