GIV LIV

Gratis materiale

Her kan du downloade relevant materiale fra Hjerteforeningen med information til familier med et hjertebarn. Materialet er helt gratis og kan nemt hentes ned til din egen computer.

 

Du kan også finde børnebøger målrettet både hjertebarnet og søskende, som hjælper familien med at skabe et talerum, hvor I kan snakke om alle de svære ting. Bøgerne findes både i en dansk, engelsk, arabisk og tyrkisk udgave.

Medfødte hjertelidelser

Medfødte hjertefejl – om hjertesygdomme hos børn

Materialet sætter fokus på diagnoser, symptomer, behandling og forløb. Derudover kan du finde information om de mest almindelige forholdsregler ved medfødt hjertefejl, de psykologiske aspekter og muligheder for sociale ydelser. Bogen kan bruges som et opslagsværk og skal ikke nødvendigvis læses fra A-Z.

Hjertebarn med noget på hjertet – en samtalebog om svære følelser

I underrubrikken skal der stå: Bogens formål er at åbne op for den svære snak og sætte ord på de svære følelser. Bogens fire kapitler kan læses hver for sig, og efter hvert kapitel følger en ’opslagstavle’ med dialogskabende aktiviteter samt en række spørgsmål, som I kan bruge som afsæt for en god snak om nogle af de ting, der rører sig i jeres barn. Bogen er målrettet børn i alderen 5-9 år. Bogen findes på dansk, engelsk, arabisk og tyrkisk og kan findes her.

Hjertesøskende med noget på hjertet

I underrubrikken skal der stå: Bogens formål er at åbne op for den svære snak og de svære følelser. Bogens fire kapitlerne kan læses hver for sig, og efter hvert kapitel følger en ’opslagstavle’ med dialogskabende aktiviteter samt en række spørgsmål, som I kan bruge som afsæt for en god snak om nogle af de ting, der rører sig i jeres barn. Bogen er målrettet børn i alderen 5-9 år. Bogen findes på dansk, engelsk, arabisk og tyrkisk og kan findes her

Hjertebørn i dagtilbud

Materialets formål er at klæde pædagoger i dagtilbud på til at indgå i det bedste samarbejde med hjertebarnsfamilier, så hjertebarnet får det bedste socialiserings-, værings- og læringsrum. Materialet kan downloades af fagpersonale eller af hjertebarnsforældre, som kan give det videre til pædagogerne i deres barns dagtilbud.

Information til lærere om hjertebørn i skolen

Materialets formål er at klæde lærere og pædagogisk personale i skolen på til at indgå i det bedste samarbejde med hjertebarnet og dets forældrene, så hverdagslivet i skolen kan koncentreres om skolens kerneydelse. Materialet kan downloades af fagpersonale eller af hjertebarnsforældre, som kan give det videre til personalet i deres barns skoletilbud.

Ret, pligt og muligheder – guide til forældre med hjertebørn

Denne guide kan hjælpe hjertebarnsforældre med at skabe et godt overblik over relevante støttemuligheder og ansøgningsprocesser, og dermed bidrage til at skabe et bedre og lettere samarbejde med kommunens sagsbehandler.