Ingredienser

Wok
  • 1 lille spidskål
  • 1 broccoli
  • 100 g babyspinat
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rød chili
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 400 g oksekød til wok
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • saft af 1 lime
  • 1 bundt koriander
  • 1 spsk. sort sesam
Tilbehør
  • 250 g kogte fuldkornsnudler

Tilberedning

Halvér kålen, fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen fint. Del broccoli i mindre buketter. Skyl og slyng spinaten tør. Snit peberfrugten. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.

Varm 1 spsk. olie i en wok. Den skal være rygende varm. Tilsæt karrypasta, og brun kødet. Tag kødet op, og varm resten af olien. Steg spidskål, broccoli og peberfrugt ved høj varme, til det får lidt farve. Tilsæt kød, chili, presset hvidløg og ingefær og vend godt rundt. Hæld soyasauce, fiskesauce og limesaft på panden, og giv det et hurtigt opkog. Tilsæt spinat, og tag panden af varmen. Drys med koriander og sort sesam og servér med kogte nudler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 280 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (510 kcal). Kulhydrat 56 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4116