Ingredienser

  • 400 g oksetykkam
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 liter kalvebouillon
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. stærk paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 laurbærblade
  • 500 g kartofler
  • 250 g champignon
  • 2 løg
  • 3 peberfrugter
  • 1 chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 bundt purløg
Tilbehør
  • fuldkornsflutes, 400 g

Tilberedning

Skær kødet i tern. Varm olien i en gryde, og brun kødet. Rør lidt af bouillonen med tomatpuré, paprika og spidskommen, og hæld det ved. Tilsæt resten af bouillonen og laurbærblade, og kog kødet ved svag varme i 1½ time.

Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i gryden. Kog retten ca. 20 minutter længere, til kartoflerne er møre.

Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skær løget i tynde både. Skær peberfrugter i strimler. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Varm olien på en stor pande og svits løg, presset hvidløg, chili, champignon og peberfrugter i ca. 5 minutter.

Kom de stegte grøntsager i gryden til kødet. Krydr med salt og peber.

Drys med klippet purløg og servér brød til.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 125

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (690 kcal). Kulhydrat 89 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 7 g

Ude og Hjemme, uge 14, 2014
Ude og Hjemme