Ingredienser
Torsk i tomatsauce- 1 aubergine
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. sukker
- salt og peber
- 200 g grønkål
- 600 g torskefilet
- 20 g kapers
- 1¼ liter kogende vand
- 1 tsk. salt
- 200 g minut polenta
Tilberedning
Torsk i tomatsauce
Skær auberginen i små tern. Hak løget.
Varm olien på en pande, og svits løg, presset hvidløg og aubergine heri. Tilsæt hakkede tomater, eddike og sukker, og lad saucen simre i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber.
Rib grønkålen, og hak den fint. Kom grønkålen i saucen, og lad den simre i 5 minutter.
Skær fisken i mindre stykker, og læg dem ovenpå saucen. Vend dem, når fisken er næsten hvid. Drys kapers over saucen.
Blød polenta
Hæld kogende vand i en gryde med salt. Drys polentaen i under omrøring, og lad den koge ca. 5 minutter. Spæd eventuelt til med mere kogende vand. Polentaen skal være som en lind grød.
Servér blød polenta med torsk i tomatsauce.
TIP
Retten kan også tilberedes med kødboller af hakket svine- og/eller kalvekød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 300 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1900 kJ (460 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 2 g
UH4914