Ingredienser

Torsk i tomatsauce
  • 1 aubergine
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber
  • 200 g grønkål
  • 600 g torskefilet
  • 20 g kapers
Blød polenta
  • 1¼ liter kogende vand
  • 1 tsk. salt
  • 200 g minut polenta

Tilberedning

Torsk i tomatsauce
Skær auberginen i små tern. Hak løget.

Varm olien på en pande, og svits løg, presset hvidløg og aubergine heri. Tilsæt hakkede tomater, eddike og sukker, og lad saucen simre i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber.

Rib grønkålen, og hak den fint. Kom grønkålen i saucen, og lad den simre i 5 minutter.

Skær fisken i mindre stykker, og læg dem ovenpå saucen. Vend dem, når fisken er næsten hvid. Drys kapers over saucen.

Blød polenta
Hæld kogende vand i en gryde med salt. Drys polentaen i under omrøring, og lad den koge ca. 5 minutter. Spæd eventuelt til med mere kogende vand. Polentaen skal være som en lind grød.

Servér blød polenta med torsk i tomatsauce.

TIP
Retten kan også tilberedes med kødboller af hakket svine- og/eller kalvekød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (460 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 2 g

UH4914