Ingredienser

  • 250 g kyllingebrystfilet uden skind og ben
  • 250 g shiitakesvampe
  • 1 grøn chili
  • 2 grøn peberfrugt
  • 100 g sukkerærter
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 1/2 liter kyllingefond eller bouillon
  • 250 g fuldkornsnudler
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. flagesalt
  • 200 g edamamebønner
  • 1 bundt frisk koriander
  • 50 g spirer

Tilberedning

Kom kyllingebryst i en gryde og dæk med vand. Kog den i ca. 20 min. og afdryp. Træk stykkerne fra hinanden i trævler med to gafler. Læg til side.

Rengør svampene, og del dem i mindre stykker. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Snit peberfrugt, sukkerærter og forårsløg.
Varm olien i en gryde, og steg svampe med hvidløg i 1-2 min. Læg svampene til side.
Hæld kyllingefond i en gryde og kog op. Tilsæt nudler, peberfrugt, sukkerærter, finhakket chili og kog til nudlerne er møre. Smag til med limesaft, fiskesauce og salt. Kom kylling og hvidløgsstegte svampe i gryden sammen med edamamebønner og kog i ca. 1 min.

Servér suppen i skåle og top med snittet forårsløg, spirer og koriander.

Frugt og grønt pr. person

235 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ/ 450 kcal. Kulhydrat 53 g, Fedt 11 g, heraf 1,5 g mættet fedt, Protein 29 g

LK2020-40