Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 4 spsk lys eddike
  • 5 spsk sukker
  • 1½ spsk tomatpuré
  • 3 tsk kartoffelmel
  • 1 spsk koldt vand
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 500 g skinkekød i strimler
  • salt og peber
  • ½ frisk ananas
  • 2 peberfrugter
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 4 dl rå ris

Tilberedning

Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog. Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger. Rør kartoffelmel ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres. Tag gryden af varmen.

Varm 1 spsk olie op i en anden gryde og brun svinekødet. Krydr med salt og peber. Tag kødet op. Skær ananas, peberfrugt og løg i tern og skær gulerødderne i skiver. Sautér grønsagerne i resten af olien. Tilsæt kød og sur-sød sovsen og varm retten igennem. Smag retten til med salt og peber.

Servér med kogte ris.

TIP
Frisk ananas kan erstattes af 250 g ananas på dåse. Majsstivelse kan erstatte kartoffelmel. Sovsen skal koge et par minutter efter kartoffelmelet er tilsat.

Frugt og grønt pr. person

210 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2750 kJ (650 kcal). Kulhydrat 103 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 2 g