Ingredienser
- 3 dl vand
- 4 spsk lys eddike
- 5 spsk sukker
- 1½ spsk tomatpuré
- 3 tsk kartoffelmel
- 1 spsk koldt vand
- 2 spsk raps- eller olivenolie
- 500 g skinkekød i strimler
- salt og peber
- ½ frisk ananas
- 2 peberfrugter
- 2 løg
- 3 gulerødder
- 4 dl rå ris
Tilberedning
Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog. Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger. Rør kartoffelmel ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres. Tag gryden af varmen.
Varm 1 spsk olie op i en anden gryde og brun svinekødet. Krydr med salt og peber. Tag kødet op. Skær ananas, peberfrugt og løg i tern og skær gulerødderne i skiver. Sautér grønsagerne i resten af olien. Tilsæt kød og sur-sød sovsen og varm retten igennem. Smag retten til med salt og peber.
Servér med kogte ris.
TIP
Frisk ananas kan erstattes af 250 g ananas på dåse. Majsstivelse kan erstatte kartoffelmel. Sovsen skal koge et par minutter efter kartoffelmelet er tilsat.
Frugt og grønt pr. person
210 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2750 kJ (650 kcal). Kulhydrat 103 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 2 g