Ingredienser

Salviekartofler
  • 800 g kartofler
  • 3 kviste salvie
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Skindstegt kulmule
  • 600 g kulmulefilet med skind
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
Ristet fennikel
  • 2 fennikel
  • 3 gulerødder
  • 100 g babyspinat
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • saft af 1 appelsin
  • salt og peber

Tilberedning

Salviekartofler
Skrub kartoflerne og tør dem godt. Hak salviebladene. Vend kartoflerne med olie og salvie og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Skindstegt kulmule
Afskæl fiskeskindet, så det kan spises, efter det er stegt. Skær fisken i 4 nogenlunde ens stykker. Rids skindet let med en skarp kniv. Varm olien på en slip let-pande og steg fisken med skindsiden nedad i ca. 1 minut ved god varme. Skru ned til middelvarme og steg den i ca. 3-4 minutter. Vend fisken, og steg den færdig, ca. 1 minut, ved god varme.

Ristet fennikel
Skær top og bund af fenniklerne og skær dem i kvarte. Skær gulerødderne i skiver eller tern. Skyl og afdryp spinaten. Varm olien på en pande og steg fennikel og gulerødder ved høj varme, til de er næsten møre. Tilsæt appelsinsaft og spinat, og lad spinaten falde sammen. Tag grøntsagerne af varmen, og smag dem til med salt og peber.

Servér kulmulen med ristet fennikel og salviekartofler.

TIP
I stedet for kulmule kan du bruge torsk, brosme eller multe.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1700 kJ (425 kcal). Kulhydrat 40 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g

UH4312