Ingredienser

Simregryde
  • 600 g afpudset nakkefilet
  • 1 tsk. flagesalt
  • peber
  • 2 rødløg
  • 500 g jordskokker
  • ½ spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kvist persille
  • 2 dl mørk øl
  • 2½ dl grønsagsbouillon
Stegte æbler og porrer
  • 2 små porrer
  • 2 æbler
  • 1 spsk. olivenolie
  • evt. lidt bouillon
  • 5 kviste frisk timian
  • 1 tsk. flagesalt
  • peber
Tilbehør
  • 4 dl fuldkornsris

Tilberedning

Simregryde
Skær kødet i tern og krydr med salt og peber. Pil og hak løgene. Skræl jordskokker og skær i mundrette stykker.
Varm olien i en slip let-gryde og brun kødet. Tag kødet op, og steg løg og jordskokker et par minutter. Tilsæt presset hvidløg og persille, og læg kødet tilbage i gryden. Hæld øl og bouillon på, og lad kød og grønsager simre under låg i ca. 1½ time, til kødet er godt mørt. Smag retten til med peber.

Stegte æbler og porrer
Skær porrerne i skiver, og skyl dem godt. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i både. Varm olien på en pande, og steg porrer og æbler, til de er gyldne. Ryst panden undervejs. Spæd eventuelt til med lidt bouillon, så det ikke brænder på. Tilsæt frisk timian og smag til med salt og peber.

Servér simregryde med kogte fuldkornsris og top med stegte æbler og porre.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 240 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3100 kJ (740 kcal). Kulhydrat 91 g. Fedt 25 g, heraf mættet fedt 8 g

UH0717