Ingredienser

  • 500 g magert lammesmåkød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 lange tynde grønne peberfrugter
  • 3 tomater
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Chilipulver
Tilbehør
  • 4 dl fuldkornsbulgur
  • 1 håndfuld persille

Tilberedning

Sac kavurma
Skær kødet i meget små tern. Varm olien på en stor slip let pande. Steg kødet ved middelhøj varme i ca. 30 minutter til kødet er brunet på alle sider.

Pil løgene og hak dem groft, hak hvidløgene fint og skær peberfrugterne i små tern eller skiver. Vend dem med kødet og forsæt med at stege.

Skær tomaterne i tern, vend dem med kød og grøntsager og steg endnu 5 minutter.

Smag til med salt, rigeligt peber og chilipulver.

Tilbehør
Kog fuldkornsbulgur som angivet på emballagen.

Servér retten med et drys hakket persille og kogt bulgur.

TIP
Servér evt. retten med salat. I stedet for bulgur kan du servere kogte fuldkornsris. Der kan tilføjes lidt røræg i retten som pynt.

Frugt og grønt pr. person

125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ / 550 kcal Kulhydrat: 66 g Fedt: 16 g, heraf 5 g mættet fedt

Hjertevarm mad 2017