Ingredienser

Rugbrødstarteletter
  • 200 g rugbrød
  • 1 æg
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
Sommersalat
  • 1 dl rygeost
  • 200 g skyr
  • 1 agurk
  • 1 bundt radiser
  • peber
  • evt. lidt salt
Tilbehør
  • 1 håndfuld ærtespirer
  • 1 bundt purløg
  • 1 salathoved
  • 3 tomater

Tilberedning

Ca. 16 stk.

Rugbrødstarteletter
Bryd brødet i mindre stykker. Findel brødet i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt æg og 1 spsk. olie og blend til en ensartet dej. Smør silikone- eller metalmuffinforme med lidt olie. Kom lidt vand på hænderne, og tryk dejen tyndt ud i formene. Bag tarteletterne ved 175 grader i 20-25 minutter. Tag dem forsigtigt ud af formene, og bag dem endnu 4-5 minutter i ovnen, så de bliver helt gennembagte. Lad dem køle af.

Sommersalat
Pisk rygeost sammen med skyr. Skær agurk og radiser i tynde skiver, og vend i dressingen. Smag til med peber og evt. salt.

Fordel sommersalaten i rugbrødstarteletterne lige inden servering. Pynt med ærtespirer. Drys med finthakket purløg og friskkværnet sort peber. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker. Skær tomaterne i både. Bland salat og tomater og servér til tarteletterne.

 

TIP
Servér rugbrødstarteletterne som forret, eller brug dem på en buffet.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1100 kJ (270 kcal). Kulhydrat 34 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 20, 2017
Ude og Hjemme