Ingredienser
- 2 røde peberfrugter
- 300 g skrællet græskar, fx hokkaido
- 1 squash
- 2 spsk. rapsolie
- 1 rød chili
- 2 cm frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 4 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1 spsk. majsstivelse
- ¾ dl sojasauce
- 500 g rødspættefileter
- salt
- 4 dl brune jasminris
- 1 bundt koriander
Tilberedning
Skær peberfrugter og græskar i trekanter. Skær squashen i grove stykker. Svits grøntsagerne i olien i en stor gryde i 5 minutter, uden at de tager farve. Flæk chilien, fjern frøene og hak den fint. Riv ingefær og hvidløg fint. Hæld bouillon ved grøntsagerne og tilsæt chili, ingefær og hvidløg og kog det op. Opløs majsstivelsen i sojasaucen og jævn saucen med blandingen. Rul rødspættefileterne sammen, drys dem med salt og læg dem ovenpå grøntsagerne. Læg låg på gryden og lad fisken dampe ved jævn varme i 5 minutter.
Servér fisken med grøntsager, sauce, kogte ris og et drys friske koriander.
TIP
I stedet for græskar kan du bruge søde kartofler.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2300 kJ (550 kcal). Kulhydrat 72 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g
UH3212