Ingredienser
4 Personer
Hummus
- 1 dåse kikærter
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. ristet spidskommen
- 1 spsk. tahin
- Reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
- ½ spsk. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt
Agurkesalsa
- 1 agurk
- ½ chili
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt Koriander
- 4 Fuldkornspitabrød
- 1 Hjertesalat
Del og print opskriften
Tilberedning
Skyl og afdryp kikærterne og kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med presset hvidløg, spidskommen, tahin, og reven skal og saft af citron. Kør og spæd til med 1 dl vand lidt ad gangen indtil hummus har en blød lind konsistens. Smag til med olivenolie og salt.
Skær agurk i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Vend agurk med chili, presset hvidløg og hakket koriander.
Fordel hummus, agurkesalsa og sprøde salatblade i lune pitabrød.
Frugt og grønt*
Ca. 120 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1500 KJ
(350 kcal)
Kulhydrat
53 gFedt
8 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet