Forside > Sundhed > Opskrifter > Pitabrød med hummus, agurk og koriander
Aftensmad

Pitabrød med hummus, agurk og koriander

Ingredienser

4 Personer

Hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. ristet spidskommen
  • 1 spsk. tahin
  • Reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt

Agurkesalsa

  • 1 agurk
  • ½ chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt Koriander
  • 4 Fuldkornspitabrød
  • 1 Hjertesalat

Del og print opskriften

Tilberedning

Skyl og afdryp kikærterne og kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med presset hvidløg, spidskommen, tahin, og reven skal og saft af citron. Kør og spæd til med 1 dl vand lidt ad gangen indtil hummus har en blød lind konsistens. Smag til med olivenolie og salt.

Skær agurk i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Vend agurk med chili, presset hvidløg og hakket koriander.

Fordel hummus, agurkesalsa og sprøde salatblade i lune pitabrød.

 

 

 

 

Frugt og grønt*

Ca. 120 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1500 KJ
(350 kcal)

Kulhydrat

53 g

Fedt

8 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. person, medmindre andet er angivet