Ingredienser
- 1 lille løg, 60 g
- 1 fed hvidløg
- 1 squash, 300 g
- 1 peberfrugt, 125 g
- 250 g kogte kartofler
- 150 g cherry- eller cocktailtomater
- ½ spsk olivenolie
- 4 æg
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl skummetmælk
- salt og peber
- 1-2 stilke basilikum
- 2 skiver fuldkornsrugbrød, 100 g
Tilberedning
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rens squash og peberfrugt, og skær dem i tern. Skær kartoflerne i tern. Vask tomaterne, og skær dem i halve.
Svits løget på en pande med olie, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, squash og peberfrugt, og steg det under omrøring i 5 minutter. Vend kartoflerne i, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et smurt ovnfast fad eller i to ovnfaste portionsfade.
Pisk æggene sammen med mel, og tilsæt mælk, salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne, og sæt æggekagen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter – til æggemassen er halvt stivnet.
Læg tomaterne på toppen, og bag æggekagen videre i 20-25 minutter, til den er helt stivnet. Drys basilikumblade over æggekagen, og servér den med rugbrød til.
Frugt og grønt pr. person
322 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2127 kJ (506 kcal). Kulhydrat 70 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g
Mad til 2 med HjerteforeningenUde og Hjemme, uge 19, 2013