Ingredienser
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili
- ½ kg rodfrugter, fx gulerødder, jordskokker og pastinakker
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- ½ spsk. olivenolie
- 1 tsk. stærk paprika
- 2 tsk. oregano
- 2 tsk. spidskommen
- 2 dåser cherrytomater
- 1-2 dl grønsagsbouillon
- 1 dåse sorte bønner
- 1 tsk. flagesalt
- peber
- 200 g fuldkornspasta
- 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
- 1 bundt frisk koriander
Tilberedning
Pil løgene, og hak dem. Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Skær squash og peberfrugt i tern.
Varm olien i en gryde, og svits løg, hvidløg, chili og krydderier et par minutter. Tilsæt rodfrugterne, og lad dem stege med et øjeblik. Kom dernæst squash og peberfrugt i gryden sammen med cherrytomater
og bouillon, og lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter, til grøn-
sagerne er møre.
Skyl bønnerne og afdryp. Kom bønnerne i gryden og varm op. Smag til med flagesalt og peber.
Kog pastaen som angivet på emballagen.
Servér grønsagsgryde med fuldkornspasta, yoghurt og frisk koriander.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 225 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1800 kJ/400 kcal. Kulhydrat 64 g. Kostfibre 16 g. Fedt 5 g, heraf <1 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 1, 2022