Ingredienser

Saltlage
  • 2 liter vand
  • 100 g salt
  • 1 spsk. Sukker
Let sprængt kalvebryst
  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist timian
  • 1 dusk persille
  • 1 tsk. sorte peberkorn
Peberrodssauce
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. sukker
  • 3 dl kogelage fra kødet
  • 2 dl letmælk
  • 1 spsk. Majsstivelse
  • lidt koldt vand
  • peber
  • ca. 1 spsk. friskrevet peberrod
Tilbehør
  • 800 g kartofler
  • 500 g broccoli
  • 300 g grønne bønner
  • eventuelt lidt purløg til pynt

Tilberedning

Saltlage
Kom vand, salt og sukker i en gryde og kog det op til salt og sukker er opløst. Afkøl lagen. Læg kalvebrystet i lagen under pres, så kødet er dækket af lagen. Stil kødet i køle­skabet 1-2 døgn.

Let sprængt kalvebryst
Skyl kødet godt under koldt vand.

Kom kød, krydderurter og krydderier i en gryde og kom vand ved, så det lige dækker. Sæt kødet over ved jævn varme, skum af og skru ned for blusset. Lad kødet simre ved svag varme i ca. 1½-2 timer til kødet er mørt.

Peberrodssauce
Kom eddike og sukker i en gryde og kog det op. Tilsæt kogelage og mælk. Rør majsstivelse med lidt koldt vand til en jævning. Rør jævningen i saucen mens den koger. Smag saucen til med peber og kog den igennem i ca. 5 minutter. Tilsæt peberrod efter behag.

Skær halvdelen af kødet i skiver og servér det med kogte kartofler, dampet broccoli, dampede grønne bønner og peberrodssauce. Pynt eventuelt med klippet purløg.

TIP
Servér resten af kødet koldt med en peberrodscreme til:
Rør 2 dl syrnet fløde 9 % med 1 tsk. sennep og 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise. Tilsæt friskrevet peberrod efter smag. Smag cremen til med salt og peber.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (450 kcal). Kulhydrat 50 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4811