Ingredienser

Kyllingespyd
  • 500 g kyllingefilet
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. tørret dild
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
Sommerslaw
  • 1 lille spidskål
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 fennikel
  • 1 håndfuld løvstikke
  • 2 dl yoghurt naturel, 1½ %
  • 1 spsk. mayonnaise, fedtreduceret
  • 1 fed hvidløg
  • peber
Grillede majs
  • 4 majskolber
Stegte kartofler
  • 800 g kogte kartofler

Tilberedning

Kyllingespyd
Skær kødet i strimler og kom det i en frysepose sammen med krydderier, salt, olivenolie og citronsaft. Bind en knude på posen, og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 1 time.

Sæt kødet på spyd, og grill i dem ca. 4-5 minutter. Vend spyddene undervejs.

Sommerslaw
Fjern de yderste blade og stokken af spidskålen. Snit spidskålen meget fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad kålen hvile i ca. 30 minutter.

Skær top og bund af fenniklen, og skær den i ultratynde skiver. Hak løvstikken. Rør yoghurt med mayonnaise, presset hvidløg og løvstikke. Vend spidskål med fennikel, og dryp dressingen over. Krydr med peber.

Grillede majs
Grill majsene med blade i ca. 15 minutter, til de er godt mørke. Fjern bladene, og halvér majsene.

Stegte kartofler
Pak kartoflerne ind i folie, og grill dem i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Servér kyllingespyddene med sommerslaw, grillede majs og stegte kartofler.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 230 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (510 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3 g

UH3414