Ingredienser

Kyllingegullasch
  • 4 kyllingelår
  • 3 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl vand eller bouillon
  • ½ tsk. kommen
  • 1-2 spsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 bundt persille
Mos
  • 1 kg kartofler
  • ½ selleri
  • 2-3 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • salt og peber

Tilberedning

Kyllingegullasch
Skær kyllingelårene over i leddet. Hak løgene groft. Skær gulerødderne i tykke skiver og peberfrugterne i store tern. Brun kyllingen i olien i en stor gryde, først på skindsiden, bagefter på den anden side. Læg kyllingen på en tallerken. Svits grønsagerne i gryden. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, finthakket hvidløg og vand eller bouillon og kog op. Hak kommen fint og kom i saucen sammen med paprika. Læg kyllingen i saucen, og lad retten småkoge i 30 minutter. Smag til med salt og peber. Drys hakket persille over.

Mos
Skræl kartofler og selleri. Skær dem i store stykker, kom dem i en gryde og dæk med vand. Kog kartofler og selleri helt møre. Mos dem med en kartoffelmoser eller piskeris. Spæd med mælk og smag til med salt og peber.

Servér mosen med kyllingegullasch.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 400 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 80 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 5 g

UH0716