Ingredienser

Kyllingeboller
  • 1 løg
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 50 g havregryn
  • 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • peber
  • 8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
Sauce
  • 1 løg
  • 4 stilke bladselleri
  • 2 æbler
  • 200 g babyspinat
  • 250 g broccoli
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 1 spsk. karry
  • 5 dl bouillon fra kogning af kødboller
  • 1 dl madlavningsfløde 8%
Tilbehør
  • 4 dl rå fuldkornsris

Tilberedning

Kyllingeboller
Pil og riv løget groft. Rør kødet med salt, æg, løg, havregryn og mælk til en fars. Krydr med peber og lad farsen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 minutter.

Bring en gryde med bouillonen i kog. Form farsen til små runde kødboller og kog dem i bouillonen. De er færdige, når de ligger i overfladen af vandet. Tag dem op med en hulske og hold dem varme. Si bouillonen og gem den.

Sauce
Pil og hak løget groft. Skær bladselleri i skiver. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Del broccoli i buketter.

Varm olien op i en stor dyb slip let pande. Tilsæt karry og svits løg og bladselleri et par minutter. Tilsæt bouillon og broccoli og kog i yderligere 3 minutter. Kom nu madlavningsfløde, spinat, æbler og kødboller i saucen og kog op til spinaten falder lidt sammen. Er saucen for tyk spædes der til med mere bouillon.

Tilbehør
Kog fuldkornsrisene som angivet på emballagen.

Servér risene til kyllingeboller i karry.

Frugt og grønt pr. person

225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2700 kJ / 650 kcal. Kulhydrat: 89 g Fedt: 18 g, heraf mættet fedt: 5 g

Hjertevarm mad 2017