Ingredienser
Kyllingeboller- 1 løg
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 50 g havregryn
- 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
- peber
- 8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1 løg
- 4 stilke bladselleri
- 2 æbler
- 200 g babyspinat
- 250 g broccoli
- 1 spsk. raps- eller olivenolie
- 1 spsk. karry
- 5 dl bouillon fra kogning af kødboller
- 1 dl madlavningsfløde 8%
- 4 dl rå fuldkornsris
Tilberedning
Kyllingeboller
Pil og riv løget groft. Rør kødet med salt, æg, løg, havregryn og mælk til en fars. Krydr med peber og lad farsen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 minutter.
Bring en gryde med bouillonen i kog. Form farsen til små runde kødboller og kog dem i bouillonen. De er færdige, når de ligger i overfladen af vandet. Tag dem op med en hulske og hold dem varme. Si bouillonen og gem den.
Sauce
Pil og hak løget groft. Skær bladselleri i skiver. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Del broccoli i buketter.
Varm olien op i en stor dyb slip let pande. Tilsæt karry og svits løg og bladselleri et par minutter. Tilsæt bouillon og broccoli og kog i yderligere 3 minutter. Kom nu madlavningsfløde, spinat, æbler og kødboller i saucen og kog op til spinaten falder lidt sammen. Er saucen for tyk spædes der til med mere bouillon.
Tilbehør
Kog fuldkornsrisene som angivet på emballagen.
Servér risene til kyllingeboller i karry.
Frugt og grønt pr. person
225 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2700 kJ / 650 kcal. Kulhydrat: 89 g Fedt: 18 g, heraf mættet fedt: 5 g
Hjertevarm mad 2017