Ingredienser

Sur-sød sovs
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 3 spsk. eddike
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. sukker
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 1 dl vand
Kylling
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 500 g broccoli
  • 1 peberfrugt
  • 200 g frisk ananas
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 dl ris, 320 g

Tilberedning

Sur-sød sovs
Rør majsstivelse, eddike, soja, sukker, tomatpuré og vand sammen i en lille gryde. Kog saucen op under omrøring, til sovsen tykner. Tag gryden af varmen.

Kylling
Skær kyllingekødet i stimler. Del broccoli i små buketter. Skær peberfrugt i strimler, ananas i tern og forårsløg i skiver.

Varm halvdelen af olien på en pande og brun kødet. Krydr det med salt og peber og tag det af panden.

Varm resten af olien på panden og steg broccoli og peberfrugt et par minutter. Tilsæt ananas, kylling og sur-sød sovs og varm retten igennem. Spæd eventuelt til med lidt vand, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt og peber og servér retten med kogte ris.

 

Frugt og grønt pr. person

225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (625 kcal). Kulhydrat 90 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 2 g

UH0613